Menu
- Dle cíle
- Velkoobchod
- Doplňky stravy
- Vitamíny
- Proteiny
Gainery
- Potraviny
- Kosmetika
- Zdravá voda
Pokročilá filtrace
Náhradní součásti
Sleva na balíček
Zákaznická linka: +420 734 400 730
Nové
Datum dostupnosti:
Želatina je zcela bez příchuti a lepku. Narozdíl od hydrolyzovaného kolagenu želatina tuhne, proto se používá při výrobě kulinářských specialit. Ideální pro přípravu zdravých želatinových pochoutek.
Přirozená schopnost těla opravit podpůrné pojivové tkáně (kosti, šlachy, vazy, chrupavky, kůži, vlasy a nehty) klesá po dosažení věkové hranice 25 let. Želatina poskytuje dostatečné množství aminokyselin, jako je glycin, lysin,n, které jsou speciálně zapotřebí pro obnovu pojivových tkání a napomáhají regulovat funkci buněk.
Želatina je vhodným suplementem aminokyselin glycinu a prolinu. Speciálně tyto aminokyseliny jsou důležité pro vytváření vazivové tkáně. Jejich nedostatek se může projevit bolestmi kloubů, lámavostí nehtů a bolestmi svalů.
Želírovací schopnost želatiny vám může pomoci při redukční dietě. Zaplní místo s nízkým obsahem tuku a energie ve stravě. Želatina je hovězího původu, tedy není z rybího zdroje, na který mohou být častější alergie.
Želatina je zpracována s využitím proteolytických enzymů pro lepší vstřebatelnost a dostupnost produktu pro vaše tělo.
Pozor na produkty, které jsou štěpeny za přístupu tepla a kyselin.
Pohyb je důležitý, ale vystavuje klouby opotřebení. Obzvlášť při náročném sportu nebo běhu na nevhodných površích, kde může docházet k zatížení chrupavek až několik set kilogramů na 1 cm2.
Jedná se o bioaktivní produkt obsahující až 90% proteinů. Želatina obsahuje dostatečné množství aminokyselin pro podporu obnovy pojivových tkání.
Želatina od Great Lakes má certifikaci Kosher. Jedná se o zcela čistý produkt. Pochází od kvalitních volně se pasoucích zvířat z Jižní Ameriky.
Želatina je získávána z kůže, pojivových tkání a také z kostí. Zcela bez lepku. Nepění, nevytváří hrudky a kousky a je zcela bez chuti a zápachu. Želatina je získávána enzymatickou hydrolýzou kolagenu z kůže, pojivové tkáně a také kostí. Želatina je připravována v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention.
Želatina je připravována v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention.
Great Lakes má následující certifikace:
Kosher - Pareve, bezlepkové, neobsahují MSG, non-GMO, certifikované Keto, Paleo, ověřené bez glyfosátu, přírodní a kompatibilní s USP/NF, FDA certifikát kvality a SQF certifikováno na úrovni Global Food Safety Initiative (GFSI).
Kolagen a produkty želatiny Great Lakes Gelatin pocházejí z dobytka v Argentině a Brazílii. Jsou chovány na pastvinách a krmeny trávou na základě standardů American Grassfed Association a pokynů pro dobré životní podmínky zvířat. Produkce vylučuje použití růstových hormonů, antibiotik a steroidů, což je v souladu s potravinovou a zemědělskou legislativou v Argentině a Brazílii.
Společnost Great Lakes Gelatin® se zavázala monitorovat vznikající postupy a výzkum v oblasti dobrých životních podmínek zvířat a standardech chovu s ohledem na bezpečnost a kvalitu.
Splňuje normu USP 33-NF 28 testování na obsah těžkých kovů a mirkobiologickou kontaminaci.
Ingredience:
½ ks mango
1 menší kyselejší jablko
100ml kokosové mléko (doporučuji značku Dr. Goerg)
2 lžičky kokosu
2 lžičky chia semínek
1 lžička lněné semínko
1 lžíce želatiny
filtrovaná voda dle potřeby
Mango a jablko oloupeme a zbavíme je pecky a jadřince.
Vhodíme do mixéru, přidáme všechny další ingerence a mixujeme.
Dle potřeby naředíme filtrovanou vodou a podáváme.
Můžete přidat vanilku nebo skořici dle chuti.
Dobrou chuť.
Ingredience:
250 ml kokosové mléko (značka Aroy D)
2 žloutky
1 lžíce želatina
vanilkový extrakt či vanilkový lusk (popřípadě lze ochutit i pomerančovým likérem)
med či kokosový cukr na doslazení
na ozdobu:
kokosová šlehačka, skořice, vlašské ořechy
Připravte si vodní lázeň, na které rozehřejte čokoládu. V jiné nádobě vyšlehejte žloutky nad vodní párou, pak šlehejte dokud hmota nezchladne. Želatinu rozpusťte v troše vody (cca 50-100ml) a zahřejte ji (já využila též vodní lázně). Poté ji vmíchejte spolu s čokoládou do rozšlehaných žloutků. Následně vmíchejte vyšlehanou kokosovou šlehačku.
Dochuťte likérem či vanilkou a doslaďte dle chuti. Směs nalijte do připravených nádobek a dejte do lednice ztuhnout. Podávejte ozdobené kokosovou šlehačkou, skořicí a nasekanými ořechy.
Kokosová šlehačka: Kokosové mléko, které musí být velice studené, vyšleháme ručním šlehačem do tuha.
Ingredience:
100g mražených borůvek
100g mražených ostružin
200ml filtrovaná voda
200ml kokosové mléko (doporučuji značku Aroy D)
3 lžíce želatiny
3 ks datle
Mražené ovoce necháme rozmrznout a poté ho rozmixujeme s kokosovým mlékem. Pokud v bonbónech nechceme mít zrníčka, přecedíme tekutinu přes sítko. V hrnci smícháme vodu se želatinou, doporučuji míchat metličkou.
Tekutinu přivedeme k varu a odstavíme z plotny, přilijeme směs kokosového mléka a lesních plodů.
Zamícháme a nalijeme do silikonových formiček.
Necháme chvíli vychladnout a poté přesuneme formičky do lednice. Když jsou bonbony tuhé, opatrně je vyjmeme z formiček a můžeme konzumovat.
Recepty a foto © Julie Zákostelecká, Dis.
Želatina je připravována v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention.
Dvě polévkové lžíce (12 g, doporučená DDD - denní dávka). Narozdíl od hydrolyzovaného kolagenu želatina tuhne, proto se používá při výrobě kulinářských specialit. Ideální pro přípravu zdravých želatinových pochoutek.
Chraňte před chladem. Skladujte na suchém místě. Produkt má téměř neomezenou dobu použitelnosti při skladování v suchu. Po otevření spotřebujte do 3 let.
Použití: na zahušťování, výrobu želé a dezerty. Doporučené dávkování je 2 zarovnané polévkové lžíce za den.
Alanin | 1210 |
Arginin | 1023 |
Kyselina Asparagová | 737 |
Cystin | 11 |
Kyselina Glutamová | 1254 |
Glycin | 3190 |
Hystidin | 110 |
Hydroxylysin | 132 |
Hydroxyprolin | 1595 |
Isoleucin | 198 |
Leucin | 374 |
Lysin | 506 |
Methionin | 110 |
Fenylalanin | 286 |
Prolin | 1936 |
Serin | 418 |
Threonin | 242 |
Tyrosin | 110 |
Valin | 363 |
Název látky | Obsah ve 100g |
Sodík | 280 mg |
Draslík | 25 mg |
Vápník | 40 mg |
Hořčík | 18 mg |
Zinek | 0,3 mg |
Železo | 1,1 mg |
Měď | 0,3 mg |